24 sep

Nu är jag trött efter en dag till av barnpassande. Idag gick vi till parken och klättrade på stenar och gungade i gungor. När det blev för tråkigt gick vi hem och lekte med bilar. Lite jobbigt att leken mestadels går ut på att bygga upp ett typ slott sedan köra en bil rakt igenom det för att sedan applådera och sedan börja om från början. Haha. Och ibland har jag svårt att förstå hur samma sak kan vara så väldigt roligt varje gång?
Idag var jag mest med den minsta, Julian, för att Jackson var och såg en fotbollsmatch med sin pappa. Det var så roligt när vi kollade igenom en stor Star Wars bok och han pratade på om alla karaktärer. Och det var också roligt när han ville sätta upp en tekning han ritat på en jättetjock gubbe som ätit för mycket donuts. Han ville sätta den på ytterdörren så vi gjorde det, och så sa han: Now everybody that gets here gonna go like "Who is this guy???".

Julian gungar.

:)

24 sep - Om igår

Igår hade både jag och My ledigt fram till klockan tre. Vi bestämde oss för att inte vara lata och sega hemma utan gav oss iväg på äventyr mon Science Museum. Där kunde man se massor av gamla motorer och läsa mycket om klimatfrågan och om väder och sånt. Det var intressant, men vi hade inte så mycket tid så vi har redan bestämt att det måste bli ett återbesök! Innan klämde vi i oss en indisk buffé på restaurang och det var jättegott! Här kommer lite bilder:


My har jorden i sin hand.


Rymdskräp


Våra ben i en rolig dansmaskin.


Yay!

Efter vi hade sett oss omkring ett tag på museet så spenderade jag resten av eftermiddagen med Jackson och Julian, de två barnen jag är barnvakt åt. Jobbet som deras nanny var lite mer krävande än vad jag först trott, lite mer disk och tvätt på schemat, men det ska nog lösa sig. Igår lekte vi mest med drakar och bilar. En enda stor röra blev det efter ett tag och lite högljudda är de allt också, men söta förstås.
På kvällen igår var vi ut med gänget från huset och det var kul. Även om det ibland kan vara svårt att förstå deras val av favoritpub, haha. Men det var trevligt, och ganska roligt att vi alla kunde ta sällskap hela vägen hem, eftersom vi ju bor i samma hus!

Idag blir det barnvaktande igen, och nu ska jag nog roa mig med ett avsnitt till av big bang theory!




23 sep

Nu var det ett tag sedan jag skrev, och när jag tänkte efter så var det den dag jag senast var ledig som jag hade tid att skriva! Jag jobbar på rätt hårt på Vida e Caffé och har arbetstid från 9-18, vilket gör att jag blir borta hemifrån mellan 8-19. Det tar nämligen en timme för mig att åka med tunnelbanan, men jag har iallafall tur för jag behöver inte byta tåg, utan kan sitta på samma. Jag brukar ägna tiden på tåget åt att lyssna på Säkert! eller Harry Potter ljudbok. Ibland sover jag också. En gång var det en kvinna som väckte mig på slutstationen! Haha. Men det är ju tur för det är ändå där jag ska av.
På jobbet är jag satt i Meze-sektionen och kommer vara det i två-tre veckor. Meze betyder bord på portugisiska och mina arbetsuppgifter är att torka bord och diska. Oftast är det rätt mycket folk och rätt mycket att göra så då flyger tiden fram. Jag har fått lära mig att skrika fraser som "Comming through!!!" och "Meze comming!!!". I början var det lite svårt att springa runt där och skrika, men nu börjar jag bli van.
Med mig i Meze-sektionen har jag nu Marit! Hon har fått jobb på samma café! Men hon springer fortfarande på lite andra jobbintervjuer då och då, så vi får se om hon kommer att stanna kvar. Skulle vara kul tycker jag iaf!
Även fast det har blivit så mycket jobb på dagarna har jag bestämt mig för att jag inte får bli för trött och bara gå hem och lägga mig på kvällarna, så denna vecka har jag hunnit med att äta på indisk restaurang med My, hängt i TV-rummet med folk i huset, och igår var jag och Marit och hälsade på My när hon jobbade på café. Där åt vi jättegod mat, jag grekisk sallad, och Marit lasagne.

En arbetande My och en besökande Marit.

Idag och imorgon är jag ledig från Vida e Caffé! Då ska jag bland annat ägna mig åt att vara barnvakt :) Det ska bli kul!

Nu ska jag koka gröt till frukost!
Hej så länge!



17 sep

Idag hade jag två möten med familjer som ville ha barnvakt. Jag började dagen på tunnelbanan mot familj nummer 1. Familjen bestod av en vacker Pochahontasliknande mamma, en blond stockholmspappa och tre söner varav två jag fick träffa idag. Föräldrarna var jättetrevliga och barnen jättesöta!! Vi hann leka lite kuragömma och titta lite på deras pokémonkort, och så hann jag prata en del med föräldrarna. Om jag på något sätt har tid och möjlighet skulle jag tycka det vore jättekul att tillbringa några dagar i veckan med dem! Men då måste jag kunna kombinera det med caféjobbet plus att familjen hade fler barnvaktskandidater att välja bland.
Efter första mötet hann jag träffa Marit och My för en lunch och lite second hand shopping längs Brick Lane. Riktigt najs område, där i princip varje butik är vintage och second hand! Lunchen var god också, en stor grilltallrik som vi avnjöt på en trapp, underhållna av att kolla på snyggt folk som passerade. Det var festival i Brick Lane denna helg, och därför kryllade det av människor, hälften klädda i kläder som de förmodligen shoppat längs gatan de nu gick på.
I det värsta regnovädret London bjudit oss på hittills, fick jag ge mig iväg till mitt andra barnvaktsmöte. Efter en aningen krånglig tunnelbaneresa (hälften av alla linjer byggs om), kom jag fram och ställde mig och väntade. Och väntade. När dom var en kvart försenade tyckte jag det var okej att ringa, och då fick jag veta att jag var helt bortglömd! (haha) Så vi skulle höras i veckan istället.
Efter det åkte jag hem och så lagade vi middag tillsammans. Egentligen var det meningen att jag och Marit skulle bege oss till festivalen på Brick Lane, och att My skulle jobba nu på kvällen. Men så blev Marit inringd av sitt jobb och jag blev forever alone lämnad i lägenheten. Så jag har ätit lite choklad och nu funderar jag på att sova snart. Känns som att jag ligger 100 timmar efter med sömn, om man utgår från mitt enorma sömnbehov. Så det ska bli skönt! Imorgon blir det jobb på Vida e Caffé igen!
Tjo och godnatt!

17 sep - Lite bilder från jobbet

Nu har jag jobbat två dagar på Vida e Caffé. Andra dagen var roligare än första, jag fick vara med lite mer med kunderna, ta beställningar och fixa mat och så. Imorgon ska jag jobba igen!
Här kommer lite bilder:


Nyöppnat och gigantiskt är köpcentret som ligger där OS ska gå av stapeln nästa år.


Såhär ser jag ut i mina arbetskläder, haha.


Och såhär ser caféet ut.
-Bra bild Elin!
-Tack!

:)


15 sep - En arbetande kvinna

I slutet av förra inlägget hade jag en önskan, att det skulle hagla in samtal från arbetsgivare. Kanske har det inte haglar, men duggat i alla fall. Igår var jag på en intervju som kändes bra, och jag fick jobb! Så idag har jag jobbat på ett café vid namn Vida e Caffé. Jag var på intervjun på ett av deras caféen i centrala London, men det jag skulle få jobba på låg i ett stort köpcenter en liten bit ut. Så i morse fick jag sätta mig på tunnelbanan för en 40 minuters resa, och jag kom fram till ett seriöst gigantiskt nyöppnat köpcenter. Nästan så att man mådde lite illa. Mitt i en gång låg det ganska lilla caféet. Mina arbetsuppgifter under första dagen var att diska och torka bord. Så det har jag gjort i princip oavbrutet idag. Mina arbetskamrater verkar trevliga, även om man knappt hann prata med dem.
Vi får se vad som händer med det hela. Jag ska jobba imorgon också och då skulle jag nog få göra lite annat än att bara diska, vilket ju kan vara lite kul! Vi får se hur jag pallar med att jobba i ett stort köpcenter, det är ju inte riktigt vad jag vill stå för. Folk som shoppar kopiösa mängder av kläder som förmodligen inte är försvarbara för fem öre...
Jaja, jag testar ett tag! Ett jobb är det ju i alla fall.
:)


14 sep

Vi söker jobb för glatta livet. Jag ar varit och provjobbat på ett café (där jag inte fick jobb), och jag har två barnvaktsintervjuer på lördag. Marit och My är också mer eller mindre igång med intervjuer och så. Så rent objektivt sett är vi ju nästan igång. Samtidigt kryper stressen lite under skinnet.
Idag ska vi ut åter igen för att sprida våra CVn som förmodligen snart hela London har i sin bakficka.
Hoppashoppas någon ringer!

11 sep

Nu sitter vi i lägenheten med varsin dator alla tre. Tiden går så fort här! Antar att det är för att man har roligt, dårå.
Igår gick vi på portabello market, vilket är en jättestor marknad vid Notting Hill. Det var kul och den kommer vi garanterat besöka igen. Gillade också gubben jag köpte en persika av, som hälsade med frasen "Hello dollface, are you here for the olympics?". Jag lever fortfarande lite på att skratta åt det.
 
På markanden fanns hur mycket fint, gammalt som helst att se.

Till exempel en hel hylla med miniatyrsaker. Jag pep ett tag över gulligheten.

Igår kväll blev vi bjudna på grillfest här i huset och de människor som bor här verkar trevliga och vi hade kul! :) Dock skippade vi själva grilldelen, då det enda de åt vad kött i mängder...

Idag har vi betat av de närmsta tunnelbanestationerna för att söka jobb i närheten av där vi bor. Så imorgon hoppas vi att samtalen med jobberbjudanden haglar in!

Nu blir det filmkväll i stugan!
Godernatt.


10 sep - Nyinflyttade!

Nu har vi ett hem här i London. Det ligger en bit utanför stan, i ett område som heter Willesden Green. Här kommer lite bilder :)


Woop woop!


Påväg upp för vår nya gata!


Fina hus :)


Inflyttningsmiddag!

Området ligger en liten bit utanför själva centrum, men man tar sig rätt lätt till tunnelbanestationen och kommer ganska snabbt in till stan. Det verkar trevligt och mysigt här och folk hälsar och pratar i mataffären och det är ju alltid kul! Vi testade även både ett fik och en pub i området igår med goda resultat. Vad sägs om världen godaste macka med brie och mango chutney?

Nu ska vi in till stan och gå på marknad!


9 sep

De första dagarna i London har varit hektiska!
När vi var i Berlin fick My ett samtal från en ekologisk pub vi alla sökt jobb på från Sverige. Superglada blev vi och redan på tisdagen skulle vi alla få åka dit på någon form av intervju. Väl där insåg vi att stället inte alls var vad vi trott. Där jobbade ett gäng greker som ville att svenska tjejer skulle jobba i baren för att locka gäster. Om utbudet var ekologiskt eller inte spelade inte dem så stor roll. Hur som helst så skulle My få vara med och jobba onsdag, torsdag och lördag, och riktigt läge att tacka nej till ett jobb är det väl kanske inte heller.
Onsdagen spenderade jag och Marit med att åka och titta på en lägenhet vi hittat på internet samt att gå runt till en massa caféer och sprida våra CVn. Samtidigt fick vi sms av My som tydligen var på väg till en helt annan stad för att dela ut flyers för något politiskt möte…
Nästa dag, alltså igår, skulle jag också få följa med och dela ut flyers. Så jag och My begav oss till klubben till klockan 9, vilket var avtalad tid. Först vid klockan 10 var väl alla på plats och vi kunde åka. Efter ca tre timmars bilresa var vi framme och blev bjudna på lunch. Resten av dagen spenderades med att springa upp och ner för trappor och klämma fingrarna i brevinkast. Ett ganska roligt jobb, även om jag fick springa runt med en aningen bortskämd Londontjej som inte gjorde mycket annat än att klaga och fuska med utdelandet. När själva arbetet var klart vid runt 8 skulle vi vänta på chefen som skulle ha något möte, och vi var kanske hemma vid hostlet vid klockan halv ett på natten. Så himla flummig dag!
Idag ska vi alla tre tillbaka och titta på lägenheten som jag och Marit såg i onsdags. Det är ett rum i ett hus. Det finns tre sängar och en egen kokvrå. Tre rätt stora garderober också. Toalett och dusch får vi dela med några andra. Det ligger en liten bit från centrum, men verkar vara till ett hyfsat pris så vi är nog ganska sugna på att flytta dit. Skapligt jättesugna på att slippa leva i resväskor och äta toast med jordnötssmör och sylt till frukost i alla fall.

Vi får se hur det går, kul har vi i alla fall! :)


Bilder från minieurotrippen!

Eftersom ingen av oss resande ville flyga till London, ty det är mycket negativt för vår kära jord, blev det tåg istället! Vi passade på att göra det hela till en miniresa genom Europa med stopp i Berlin och Paris! Här kommer några bilder :)


Nattåg är roligt! (och inte alls trångt när man har packat för fyra månader framåt)
Vårt första stopp; Berlin! Vi får tacka Fredrik som visade oss det perfekta området Prenzlauer berg förra året. Där fikade vi på de finaste av caféer, gick på roliga second handbutiker och hittade bland annat en jättestor marknad. Bilden är från marknaden. Visst kliar det typ i fingrarna, hur mycket fint som helst!


Lite sevärdigheter hann vi också med! Här är Brandenburger Tor.


På kvällen hade vi biljetter till The Ark! Sista konserten!


Och det var brabrabra, och det här är den enda skarpa bild jag fick! haha.

Så besökte vi Paris! Här ser ni ett eiffeltorn. Bara sådär liksom.


Och sist men inte minst; London!!

Det var en rolig resa! Inte bara en resa bättre för miljön, utan helt enkelt en resa med lite fler upplevelser. Det enda negativa var väl våra otroligt feta resväskor i kombination med trappor. Särskilt jobbiga är de trappor man gick upp för och sedan insåg att man gått fel... Men sånt där glöms ju bort fort! :) Nu är vi ju framme! Framme i London!!

3 sep - Berlin!

Resan från Falun till Berlin gick skapligt felfritt. Bara ett litet smärre missöde på t-centralen i Stockholm. Jag och Marit satt fridfullt ned på golvet längs en provisorisk vägg då det helt plötsligt började läcka vatten, precis där vi satt! Marit som satt på sin jacka hade inga större problem än en blöt jacka, medan jag fick åka resten av vägen blöt i rumpan! Kul! (haha)
 
Nu sitter vi på hostlet i Berlin, mätta och belåtna från att ha ätit brunch på Morgenrot. En stor buffé med massa goda vegetariska röror! Inte fel!

Nu ska vi duscha och sen blir det The Ark konsert!
Hej!


1 sep - I morgon smäller det!

Imorgon 11.30 sätter sig jag och Marit på tåget mot malmö. Där hoppar My på och sen bär det av mot Berlin! Efter två dagar och en natt i Berlin proppad med brunch på morgenrot, second hand och The Ark, tar vi oss till Paris för att strosa runt en dag och sist men inte minst blir det London. Framme är vi på måndag kväll.
Väskan är snart färdigpackad och fjärilarna flyger på ganska bra. Men kul ska det bli :)
Huvaligen och tjolahopp!


Nu köööööör vi!


RSS 2.0