28 nov

Idag var det lugnt på jobbet. Till och med så lugnt att jag fick gå hem en timme tidigare, vilket jag glatt tackade för! Lagade middag och åt hemma och sedan gav jag och Marit oss iväg till Swedish Fit.
Jag har virkat lite mer också, tänkte visa! :)


Ett lock! Lite suddig bild, menmen.


Såhär ser denn ut om man lägger ihop hela ryggsäcken :)

Kanske lite oklara bilder, men jag tror det kan bli bra i slutändan! Tror nästan att jag har virkat färdigt faktiskt, nu fattas bara ryggplatta, botten, axelremmar och spännen! :) Men det tror jag att jag får hålla ut med tills jag kommer hem till svea rike!
Tjo!
Nu blir det sova i stugan, godnatt :)

27 nov

Idag hade jag nästan den hemmadagen som jag hoppades på att ha. Jag läste camino, såg big bang theory, åt lunch, satt vid datorn, gjorde inget särskilt.
Sedan fick jag en snilleblixt och ville laga risgrynsgröt, så jag gav mig iväg till diverse affärer runt om i London och plockade ihop bröd, rödbetshummus och ingredienser till en risgrynsgröt. Sedan åkte jag hem och kokade den :) Den var lagom färdig till Marit, My och Jari kom hem för middag. Nog för att Marit inte hade tid att stanna på mat, men iaf!
Titta så fint! :)
Jag använde det här receptet till gröten, för att testa så bytte jag ut komjölken mot soyamjölk! Det blev smarrigt :)
Nu ska jag sova, imorgon bli det jobb igen!
Godnatt!

26 nov - BAKNING!

Jag och Marit inhandlade glögg, saffran, mjöl, socker (m.m.), pepparkaksdeg och annat juligt idag och när vi kom hem slog vi igång julmusiken och satte vi igång att baka!! My var också hemma förstås.
Här kommer några av Marits bilder:
Man tager vad man haver - ölflaska som kavel


Knådning av vegansk lussebullsdeg


Fina pepparkakor. Big Ben, Tower Bridge, en Londonbuss med mera.


Voilà!

Här är receptet till de veganska lussebullarna:
"50 gram jäst
5 dl sojamjölk (eller annan ers. mjölk)
150 gram mjölkfritt margarin
1 dl socker
1 g saffran
En massa mjöl
0,5 tsk salt
Smula jästen och smält margarinet, häll mjölken i margarinet och sen sockret och saltet. Ungefär nu kan du blanda i saffranen, ta sen en massa mjöl tills degen blir fast och inte klibbar. Knåda och greja i 5-10 minuter. Låt degen jäsa i minst 30 minuter. Knåda och greja igen, forma sedan degen i former som du vill ha dem. Lägg dem på en plåt och låt dem jäsa i ca 40 minuter. Pensla med vatten och ställ in dom i ugnen i 5-10 minuter på 200 grader."
Vi gjorde halva satsen och fick ganska många bullar :) Och goda blev det, inga ägg och inga mjölkprodukter känns ju lite konstigt att baka utan, men det gick bara bra! Pepparkaksdegen vi köpte var också utan ägg och mjölkprodukter. Fint för en vegandag som denna!
Imorgon är jag ledig igen och jag planerar att inte lämna rummet överhuvudtaget ungefär. Tror att mina ben skulle behöva en dag av vila. De är rätt trötta på grund av alla dagar på jobbet och allt oändligt spatserande längs Londons gator.
Vi får se vad som händer, nu blir det godnatt :)

26 nov - FTM

Idag har jag spenderat dagen med Marit! Det blev en tripp till Fashion & textile museum, inhandlande av diverse adventsfikaingridienser i Svenska Shopen, vegansk lunch på Whole Foods och bokande av tågbiljetter hem till jul!
Och så bilder på det:
Marit på museum!



Det fanns mycket snyggt att titta på.


Till lunch: Vegansk yoghurtpot och en vegansk pannkaksrulle med spenat! Gott!

Och till er som längtar alldeles för mycket efter mig - den 22a december sätter jag foten i Falu stad igen.
:)

26 nov

Igår hängde jag med Marit efter jobbet :) Vi åt middag medtagen från mitt jobb och vi drack soya cappuccino. Jag drack en decaff. Sen man började jobba på café har man förstått att det är ett himla krångel när någon liten jivel beställer decaff och soya och hit och dit, så det var ju lite halvpinsamt, men ack så god den var! Idag ska jag lätt beställa en till! haha.
Efter middagen tog vi oss tillbaka till V&A museum, för att gå på museet helt enkelt. Eftersom jag jobbar där så fick vi gå gratis på utsällning! Postmodernism hette den. Den var snygg och riktigt stor, så det var roligt. Vi avslutade med en cranberry and cinnamon scone på caféet :)
Här kommer lite bilder:
I museeshopen! Fanns mycket fint!


Yay! Vi tjänade ju ändå 12 pund som det kostade att gå in. haha


Jag framför cake section, där jag har jobbat i tre veckor. :) Bakom är Anika :)


Vi delade på den nya sconen i sortimentet! Gottgott!

Idag är både jag och Marit lediga, och vi har en hel del på schemat. Så som textile & fashion museum, julmarknad, lussebullsbak med mera med mera. :)
Tjo!


24 nov

Idag hade jag nya arbetsuppgifter på jobbet! Jag började halv åtta och fick jobba i köket. Där fick jag göra wraps och mackor. Råkade ha sönder en hummuswrap som jag fick ta som lunch, haha, värt! I köket fick jag vara till klockan elva, sen blev det deli section. Alltså sektionen med kall mat. Det var kul faktiskt, jag tror att jag behövde en förändring. Tre veckor i cake section gjorde mig ändå lite trött. Skönt var det också, för när man börjar så tidigt får man gå hem redan klockan fyra! :)
En annan rolig sak är att jag är anmäld till personalparty, ett rullskridskoparty! Herregud.
Imorgon blir det samma arbetsuppgifter, så det blir nog bra, och sen blir det ju helg. Det går fort nu.
Nu ska jag sova så att jag är pigg imorgon!
Godnatt

23 nov - Lollo i London!

Helgen som var var en bra helg! För Lollo var ju här! Jag hade fått ledigt både lördag och söndag, så vi kunde hänga runt tillsammans i stora staden. Vi, jag, Lollo och Lollos vän Matilda började lördagen med riktigt turistande, så som Big Ben, Picadilly Circus m.m. På kvällen blev det Tate modern. Det var riktigt kul :) Det var kul att gå på tate modern och kolla på alla tavlor och all konst. Lite kulturella sådär på lördagskvällen :)
Vi spenderade söndagen med en tidig morgon vid Tower Bridge och fika på Bermondsey Street. () Åt riktigt god grekisk yoghurt med honung och granola!
Sedan tog vi oss mot Brick Lane för second hand shopping. Hiskeligt mycket folk och alldeles för mycket att se. Vi hann väl igenom halva gatan innan vi hade nästa stopp med middag på Mys jobb! Detta med Marit, My och Marits föäldrar som också var här! :)
En bra helg fick vi. På måndagen jobbade jag hela dagen! Men på kvällen hände det grejer! BILLY ELLIOT :D Musikal! Ett av mina mål när jag flyttade till London var att se den, och nu är den sedd :) Brabrabra :)
Så himla kul med besök! Det är ju roligt att visa hur man har det här, och det är när man har besök som man kollar på alla turistiga sevärdheter, och det är ju kul tycker jag.
Här kommer lite bilder, några från Lollos systemkamera och några från min lilla röda:
Fotonördiga turister - Lovisa och Matilda


Landskapsarkitekter är de också, så de fick ju stanna och skissa London lite ^^


Lollo, Patrick Wolf och jag på Bermondsey Street.


Framför Tower Bridge! hahaaa


Den syntes lite bättre när man kom närmare!

BRA HELG.

18 nov

Idag har jag jobbat! Egentligen Jobbat, med stort J alltså. Jag var som vanligt i cakesection, glad och tillfreds med tanken att jag skulle sluta klockan 18 och till och med slippa städa eftersom museet har öppet till 22 på fredagar. Nikita som jag jobbar med kom och klagade på att hon precis upptäckt att hon skulle jobba kvällsskiftet också, varpå jag sa, "menåå, stackars dig, själv går jag hem, hehe". Under min lunch kollade jag kvällsschemat och vad står där om inte elin - floor. Tji fick jag och några skratt tillbaka! Menmen. Det var ganska trevligt, men tröttsamt. Inte varje dag man jobbar 12,5 timmar... Och jag missade en planerad utgång som jag tror kunde varit väl kul att vara med på. Kände mig inte så fräsh och pigg för att ge mig u tdirekt efter jobbet, och skulle jag hem emellan hade jag väl varit på stan vid halv 1...
Nej, det blev lite big bang theory istället och sömn. Utvilad tills imorgon när Lollo kommer :D
Yeeey!
Godnatt!

16 nov

Nu var det några dagar sedan jag skrev. Sedan jag skrev sist har jag gjort min första cappuccino, fått ett äkta Swedish fit kort, My och Marit har fått bostad när jag flyttar här ifrån, jag har börjat sy ihop min ryggsäck. Ojojoj, säger jag bara. Det har hänt så mycket. Haha.
Idag har jag dock haft en väldigt tråkig dag på jobbet. Jag fick inte vara i cake-section som jag brukar, utan jag fick plocka disk på floor. Jag hade ansvar för en vit, steril korridor, och där fick jag gå och se upptagen ut utan att det fanns något att göra. Plocka och sortera disk när någon ätit upp. Ibland var det trevligt när någon kom och hämtade disk och man får växla några ord i tre minuter, sen blev det trist igen. Menmen. Imorgon blir det cafédelen igen! Puh!
Kolla framsteget! Jag är inte längre in training, jag är nu.... elin!


Och lite framsteg på mormorsrutefronten! Två ytterfickor har tagit form :)

Idag vart det också veckans vegandag. En Vegan Wednesday. (<-- Klicka!) Det blev gröt med soyamjölk, en flapjack, en hummuswrap, en till portion gröt och frukt!
Och nu har jag inte så mycket mer att komma med! :)
Tjo!



13 nov - En vegandag i bilder

Vegandagen denna vecka hanns precis med en söndag som denna. Såklart tog jag kort på allt jag åt och ska nu lägga upp dessa bilder på min blogg. :)
Frukost - Havregrynsgröt med soyamjölk


Lunch - Take out från Vitao, en vegansk och ekologisk restaurang :)



Mellanmål - Fruktsallad och nakna nötter.


Middag - Pasta med linser, morot och hummus!

Haha, allt kanske inte ser aptitligt ut, menmen. Det var väldigt gott i alla fall :)
Det känns bra att vara vegan såhär lite på halvtid. Jag är inte villig att gå hela vägen, för en helt vegansk kost måste bestå av tillskott och tabletter hit och dit för att man ska få i sig allt man behöver. Dock vill jag ju minska mitt animaliska intag, så att bara så mycket som möjligt välja bort ost, mjölk, ägg osv känns bra!
Woopwoop!

12 nov - Grön fred

Idag har jag efter en del om och men lyckats fixa ett engelskt bankkonto så att jag kan få in pengar, vilket känns som en rätt bra grej. Jag har också hämtat min sista lön från Tomtom. It's all about money, helt enkelt. På tomtom fick jag och Marit varsin gratis varm choklad också. Gott :)
Efter att jag uträttat alla mina pengaärenden åkte vi mot the Rainbow Warrior. Greenpeace båt som är på turné världen över för att sprida gröna vågor. Det var kul :) Vi kom precis i tid för att hinna få gå upp på båten och titta.
Kvällen sprenderades med veggieburgare och frozen yoghurt. Och så lite ensam mamma söker på det.
Ännu en ledig dag väntar imorgon, en vegandag till och med:) Yay!

10 nov

Idag har jag jobbat och fått gå på hygienutbildning. Utbildningen var väldigt grundläggande och man fick höra väldigt många gånger att man ska tvätta händerna efter att man varit på toa, ungefär så. Men det var helt okej, och nog har jag nog lärt mig lite nytt om hur hygien ska skötas på café. Kan ju alltid vara värt!
Efter jobbet åkte jag och Marit och åt på Hummus Bros och sedan klämde vi en cupcake från the Hummigbird Bakery. Farligt gott, och nu är jag farligt mätt.
När vi gick på stan passade vi också på att investera i varsin metallvattenflaska. Vi har ju båda kört kort på Swedish Fit (friskis och svettis) så vi måste ju ha vattenflaskor! :) Bättre och hållbarare än plast också :) Fina med:
Kartor är ju aldrig fel :)

Imorgon blir det jobb och utgång! :) Och nu blir det sova för jag är så trött!
Godnatt alla!
ps. En extra kram till mamma som opererats för diskbrock idag :( KRAM!!!!! ds.

9 nov - Costa Rica!

Har precis läst ett mejl innehållande bokning till Costa Rica i januari. Och mitt namn står med. Det blir av! Herre min je.
Volontärresa med Linda och Malin! :D På ett animal rescue center! Tänk att jag kommer att checka av en stor punkt på min "att göra innan jag dör"-lista. Se regnskog. Fantastiskt.
Det här var det roligaste på bokningen:
Rum: 1 Rökning:   Icke-rökning Bäddtyp : 2 Queen Beds
Linda Moren vuxen
Malin Toernqvist Mellhorn vuxen
Rum: 2 Rökning:   Icke-rökning Bäddtyp : King Bed
Elin Claesson vuxen
Elin Claesson - King bed. Haha! What's that supposed to mean?
Tror inte riktigt att jag fattar att vi faktiskt ska åka. Det är så spännande!
Åh.
Hjälp.
:)

8 nov - The Power of Making!

Jag begav mig ju som tidigare nämnt till V&A museum idag för att se hur det ser ut utanför caféet. Jag började på en utställning som hette The Power of Making. Jättebra var den! Där fanns alla möjliga hantverk att se och det var inspirerande. Jag gick där säkert över en timme. Se några coola saker från utställningen:
En gigantisk stickning! Helt handgjord.


Ett par fin virkade trosor och (Frida!!) ett bord helt gjort av/med (?) intarsia!


En fullskalig björn. Virkad!


Den svarta klänningen är gjord av kasettband, halsbandet i mitten (det är ett löst halsband, sitter inte fast i klänningen) är en kod som kan läsas av en iphone så att man får upp information, och i bakgrunden syns en sexhövdad gitarr!

Jag gillade utställningen mycket. Åkte till och med hem tidigare än vad jag hade tänkt så att jag ska hinna virka lite :) Ska sätta igång nu!
Tjo!


8 nov

Igår jobbade jag igen, och det var trevligt! Alla är så hjälpsamma och glada, så det är kul! Dock har tiden en tendens att gå sakta, trots att det ofta är trevligt. Menmen.
Igår kväll åt vi middag här i huset och sen begav jag och Marit oss till en pub vid namn the Half Moon. Där kollade vi på en del singer song writers och ett band. Jättetalangfullt och roligt folk som uppträdde. Vi var där en gång för några veckor sedan och det var lika bra då!
Idag har jag en day off och det känns skönt! Jag har tagit sovmorgon och ätit frukost till ett avsnitt av big bang theory. Nu ska jag snart bege mig till banken, jag ska ta ett foto på mig i automat så att jag kan få ett pass in till museet och sen tänkte jag faktiskt åka till museet för att kolla runt. Känns kanske lite konstigt att åka till jobbet på sin lediga dag, men jag vill se vad som finns i det gigantiska huset utanför caféet. Det är ju trots allt "the worlds biggest museum of art and design". Fancy Pancy.
Ikväll ska vi bege oss till komedipuben the painted grin igen! Kan inte bli annat än kul :)

6 nov

Igår jobbade jag sista dagen på Tomtom! Det var rätt stressigt, och litegrann måste jag erkänna att det ska bli skönt att slippa allt ansvar som det ändå innebär att minnas alla beställningar rätt, servera snyggt och så vidare. På tomtom har det varit som att vara en liten del av allt, stå lite i kassan, servera, diska, ta beställningar, så det har liksom varit lätt att bli lite förvirrad. På museet verkar det mer som att man får en uppgift åt gången och bara gör den. Iofs kan det ju bli lite tråkigt att bara göra ex te en hel dag, men det är iallafall ganska svårt att göra fel. Menmen. Vi får se hur det blir med den saken! Idag var jag på floor, vilket innebär att plocka disk från folk. Det var ju inte jätteutvecklande precis. Men tiden springer förbi rätt fort, så det funkar ju!
Efter jobbet idag åkte jag och mötte upp Marit och My så åt vi middag på restaurang med en av Marit vänner från Uppsala och yttreligare en vän till vännen från Uppsala. (haha) Det var trevligt och gott!
Nu blir det ett avsnitt av Ensam mamma söker och morötter med grekisk yoghurtdip!
Tjo!

5 nov - Patrick Wolf!

I somras på Peace & Love hade jag en sån där riktigt bra konsertupplevelse. En artist jag inte lyssnat så mycket på innan, och så kom jag sådär lite sent till konserten också. Det är oftast när det är lite oplanderat som det blir allra bäst! :)
Redan innan jag åkte till London såg jag att han skulle spela den 4e november här. Så jag har peppat lite smått, men det såg mörkt ut ett tag. Jag hade ingen att gå med och jag kunde inte förboka en biljett för att jag inte har ett engelskt bankkort. Hur som helst, efter jobbet igår kände jag att jag lika gärna kunde åka och kolla hur det såg ut. Det var på ett rätt stort konsertställe och när jag ändå åkt hela vägen dit kände jag att jag måste ju gå in, så det gjorde jag :) Ångrar mig inte!
Och han är ju så söt, Patrick Wolf. I died a little bit inside åt att han hade sin pappa med på scenen som spelade saxofon! Det kändes som en nära och personlig konsert trots att scenen var stor. Och jag gillar fiol, harpa och alla olika instrument som är med. Så jag var glad!
Woop woop!

Ta en lyssning:
:)

3 nov

Ännu ett nytt jobb är funnet och jag jobbar härmed på Victoria & Albert museum, på deras café! Eftersom jag inte kunde få så många timmar på Tomtom i fortsättningen så fanns det väl inte så mycket annat att göra än att söka sig vidare efter nytt jobb. Jag var på gruppintervju igår och fick jobbet! Så idag har jag serverat te och bakverk bakom en disk. Det var roliga arbetskamrater och dagen flöt på fortfort. Så det känns rätt kul :)
Det känns dock lite jobbigt att kastas runt på olika jobb hela tiden. Visst, man märker att caféer över lag har rätt lika system, men man blir ju aldrig riktigt inne i något när man bara jobbar där två-tre veckor och sen hoppar till ett annat ställe liksom. Samma med personerna, man hinner ju inte riktigt känna någon förrens man ska säga hejdå igen. Så på så sätt är det lite trist. Menmen. Nu hoppas jag väl på att kunna stanna på museet tills jag åker mot svea rike igen.
Nu är jag så trött så trött! Imorgon blir det jobb hela dagen igen, så nu säger jag godnatt :)

3 nov - En vegandag i veckan!

Alla köttätande människor skryter om att de skippar kött en dag i veckan genom att gå med i rörelsen köttfri måndag. En mycket bra sak tycker jag, även om jag är bitter nog att tycka att det är alldeles för lite.
Men vad gör man då när man redan är vegetarian på heltid? Jo, man går steget längre och tar sig an en vegandag i veckan! Jag och Marit har fnulat på detta och bestämt oss för att köra på det :) Jag hade min vegandag denna vecka i tisdags. Det blev frukost bestående av havregrynsgröt med sojamjölk, lunch med sötpotatissallad på café och middag med hummus- och champinjonsallad hemma i huset. Inte alls svårt, och ett litet steg närmare en kost utan amimaliska produkter.
Tjo! :)

1 nov

Idag har jag en ledig dag från Tomtom. Tyvärr ser det ut att bli fler sådana dagar, till och med fler och fler. Igår berättade Irina, min chef, att hon inte kommer att kunna ge mig lika många timmar i framtiden, eftersom att vintern är deras lugnaste tid. De är helt enkelt inte i behov av mig för vintern, skulle kunna ge mig ett eller två arbetspass i veckan. Det kändes tråkigt tycker jag, jag gillade ju tomtom. Men samtidigt så är det inte så roligt att ha lediga dagar heller. Då jobbar jag faktiskt hellre.
Hur som helst så började jag kolla lite efter nya jobb, och jag har två intervjuer imorgon! Vi får väl se hur det går! Ett var på caféer på Londons museum och ett på en sushibar.
Idag på min lediga dag har jag varit bra seg. Kanske var klockan två när jag kom iväg på en liten springtur, och senare förflyttade jag mig till Queensbury Deli, ett café här i Willesden green. Och ni, jag sprang i tights och t-shirt! Första november!! Hur som helst, jag är fortfarande kvar på delit. Detta är alltså första gången jag bloggar på café, som en riktig storstadsbrud. Haha. Här åt jag en jättegod sötpotatissallad. Och nu tänkte jag visa en bild på den, som en riktig storstadsbrud:
Mhm!

Ikväll ska jag hänga med Marit och hennes syskon! Vi ska dra till the Painted Grin, som sig bör på en tisdag kväll. Alltså till stand-up puben vi brukar besöka! Det blir nog kul, det brukar det vara!
Nu ska jag nog beställa en kopp te, för det är lite kyligt här inne!
På återläsande, eller vad man ska säga :)

RSS 2.0