26 nov - BAKNING!

Jag och Marit inhandlade glögg, saffran, mjöl, socker (m.m.), pepparkaksdeg och annat juligt idag och när vi kom hem slog vi igång julmusiken och satte vi igång att baka!! My var också hemma förstås.
Här kommer några av Marits bilder:
Man tager vad man haver - ölflaska som kavel


Knådning av vegansk lussebullsdeg


Fina pepparkakor. Big Ben, Tower Bridge, en Londonbuss med mera.


Voilà!

Här är receptet till de veganska lussebullarna:
"50 gram jäst
5 dl sojamjölk (eller annan ers. mjölk)
150 gram mjölkfritt margarin
1 dl socker
1 g saffran
En massa mjöl
0,5 tsk salt
Smula jästen och smält margarinet, häll mjölken i margarinet och sen sockret och saltet. Ungefär nu kan du blanda i saffranen, ta sen en massa mjöl tills degen blir fast och inte klibbar. Knåda och greja i 5-10 minuter. Låt degen jäsa i minst 30 minuter. Knåda och greja igen, forma sedan degen i former som du vill ha dem. Lägg dem på en plåt och låt dem jäsa i ca 40 minuter. Pensla med vatten och ställ in dom i ugnen i 5-10 minuter på 200 grader."
Vi gjorde halva satsen och fick ganska många bullar :) Och goda blev det, inga ägg och inga mjölkprodukter känns ju lite konstigt att baka utan, men det gick bara bra! Pepparkaksdegen vi köpte var också utan ägg och mjölkprodukter. Fint för en vegandag som denna!
Imorgon är jag ledig igen och jag planerar att inte lämna rummet överhuvudtaget ungefär. Tror att mina ben skulle behöva en dag av vila. De är rätt trötta på grund av alla dagar på jobbet och allt oändligt spatserande längs Londons gator.
Vi får se vad som händer, nu blir det godnatt :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0